Stručna diskusija - Odgovor pravosuđa BiH na korupciju: Ključni trendovi, problemi i moguća rješenja

Adresa:

Swissotel Sarajevo, Vrbanja 1, 71000 Sarajevo

Centar za društvena istraživanja Analitika organizira stručnu diskusiju o temi „Odgovor pravosuđa BiH na korupciju: Ključni trendovi, problemi i moguća rješenja”, koja će se održati u petak,  14. decembra 2018. godine od 11:00 do 13:00 sati, u hotelu Swissotel Sarajevo (Vrbanja 1, 71000 Sarajevo).

Stručna diskusija će ponuditi osvrt na kvalitet i efikasnost rada pravosuđa u BiH u domenu procesuiranja koruptivnih krivičnih djela. Skup će otvoriti prezentacija nalaza trogodišnjeg monitoringa i analize rada pravosuđa u BiH u domenu procesuiranja koruptivnih krivičnih djela, koju je proveo Centar za društvena istraživanja Analitika, te obraćanje predstavnika BIRN-a, koji će prezentirati probleme uočene tokom svakodnevnog izvještavanja i praćenja suđenja za koruptivna krivična djela u BiH. Predstavnik Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije će potom ponuditi osvrt na moguće strateške mjere i aktivnosti koje mogu unaprijediti i rad pravosuđa u ovoj oblasti.

Nakon uvodnih prezentacija, uslijedit će otvorena diskusija učesnika skupa, koji uključuju predstavnike pravosudnih institucija, izvršne i zakonodavne vlasti na različitim nivoima, medija, nevladinih organizacija, te međunarodnih aktera koji se bave problematikom reforme pravosuđa u BiH.

Program događaja možete preuzeti OVDJE.

Molimo da potvrdite Vaše učešće putem e-maila nermina.sadikovic@analitika.ba  (ili telefona 033 872 306), najkasnije do utorka, 11.12.2018

Stručna diskusija se organizira u okviru projekta “Integritet kroz pravdu: neovisni monitoring civilnog društva i procjena pravosudnog odgovora na korupciju”, koji zajednički implementiraju Centar za društvena istraživanja Analitika i Balkanska istraživačka regionalna mreža (BIRN), a koji finansira Evropska unija i Fond otvoreno društvo BiH.    
 

Teme: Pravosuđe i pristup pravdi
Programi: Javno pravo