Poziv za dostavljanje akademskih i stručnih radova: Religija u društvima Zapadnog Balkana

 

Institut za demokratiju i medijaciju iz Tirane, Beogradska otvorena škola, Analitika - Centar za društvena istraživanja iz Sarajeva i Institut društvenih i humanističkih nauka iz Skoplja objavljuju poziv za dostavljanje akademskih radova o temi Religija u društvima Zapadnog Balkana. Ovaj poziv i radovi koji će na temelju njega biti napisani i objavljeni dio su regionalnog projekta koji ima za cilj da istraži opcije za konstruktivniju ulogu religije u društvima zapadnog Balkana, te za unaprjeđenje društvenih i političkih mehanizama kako bi se ponudio bolji odgovor na buduće izazove u regionu.

Istraživači, eksperti i akademski djelatnici, donosioci odluka i praktičari u ovoj oblasti pozvani su da dostave prijedloge radova u navedenom tematskom okviru. Izabrani radovi bit će honorirani i objavljeni u zborniku radova "Religija u društvu", a njihovi autori će biti pozvani kao panelisti tokom završne regionalne konferencije koja će se održati u Tirani 11. i 12. juna 2019. godine.

Krajnji rok za slanje sažetka rada je 20. januar 2019., a rok za slanje finaliziranog rada na engleskom jeziku (dužine +/- 3500 riječi) je 25. mart 2019. godine.

Za više informacija o pozivu za dostavljanje radova, te o konkretnijim temama poziva, projekta i završne konferencije, pogledajte na engleskom jeziku OVDJE.